mérhető hatékonyság a szellőzésbenSzinte az összes háztartásban előfordult már, hogy a hétvégi nagy családi ebédek után, vagy a vendégek érkezése előtt a rántott hús illatát, esetleg a vacsorára készített rántotta okozta kellemetlen olajszagot, egy teljes szellőztetéssel sem sikerült kiűzni a lakásból. Sokaknak okozhat problémát továbbá, hogy a lépcsőházban sétálva a szomszédos lakásokból áramló szagok keverednek és a bejárati ajtó kinyitásával, otthonunkba áramlik a szomszéd lakás tisztítószerének vagy elkészített ebédjének „illata”. Az egyik legkellemetlenebb élmény pedig, ha cigarettafüst tölti be a lépcsőházat és otthonunkba térve magunk is beengedjük a kellemetlen füstszagot lakásunkba, vagy nyitott ablaknál egy enyhe fuvallat hozza be a szomszéd cigarettája szagát. Ilyenkor, akár frissen mosott ruháink is beszívhatják a saját magunk, vagy mások által keletkezett, nem túl kellemes szagokat, ami igen bosszantó lehet.

Éppen e problémákból adódóan, mind tudjuk, hogy az otthoni szellőztetés létfontosságú. Azonban nem csak a kellemetlen szagok, hanem egészségünk megőrzése szempontjából is. Gondoljunk csak bele: nincs is kellemesebb annál, mint egy üde tavaszi estén lefekvés előtt engedni, hogy az oxigéntől dús levegő átjárja otthonunkat, garantálva ezzel a kellemes és pihentető alvást.

mérhető hatékonyság a szellőzésbenE cél elérése érdekében biztosak vagyunk benne, hogy több lakó fejében is megfordulhatott már, hogy érdemes lenne társasházukba olyan szellőzőrendszert telepíttetni, amely hatékony szellőzést biztosít az egész ház számára. Itt viszont felmerülhet a kérdés, mi az, hogy hatékony? Hogyan tudjuk ezt mérni? Szerencsére, a mai fejlett technológia segítségével egy tetőventillátor telepítése előtt és után lehetőség van lépcsőházanként és szellőzőcsövenként ellenőrizni a megfelelő légcserét és a berendezések működését. A több ponton dokumentált mérésekből kiváló információval lehet szolgálni a lakóknak arról, hogy az újonnan telepített berendezések megfelelőek és hatékonyak.

Összefoglalva tehát, ha már több lakónak is problémája van a nem megfelelő szellőzéssel és a kellemetlen szagok okozta rossz levegővel, érdemes közösen összefogva egy olyan szellőzőrendszert telepíttetni, mely hatékonyságát pontos méréssel bizonyítja nap, mint nap az egészséges levegő érdekében.

Keresse meg közös képviselőjét, lakótársait, és ajánlja a szellőzés felújítását, ha Ön is hasonló problémákat tapasztal!

A szöveg jogtulajdonosa a tarsashazszellozes.hu® ahol a szakértelmet is hozzáteszik! A szöveg részben vagy egészben történő idézése engedélyköteles!