Kombinált megoldás a szellőzésben!

Panelszellőzés napelemes ventilátorral

A mindennapi életünkben elvégzett tevékenységek sokszor kellemetlen mellékhatásokkal járnak: a mosás, a fürdés és a zuhanyzás közben keletkezett pára penészesedéshez vezethet, a főzés és sütés során felszabaduló szagok pedig otthonunkat – az otthon töltött időt tehetik kellemetlenné. Ezekre a problémákra kínál hatékony és energiatakarékos megoldást a Greenventer Solar ventilátor.

 

Mi az, amiben többet tud a napelemmel kombinált megoldás a hagyományos ventilátorokkal szemben?

A napelemes ventilátor új fejlesztésnek köszönhetően hatékonyabb légszállítást biztosít a csendes működés mellett!

Az energiaellátást a hálózati üzem mellett polikristályos típusú napelem biztosítja, amely a tájolásra és dőlésszögre kevésbé érzékeny. Tiszta napsütéses időben a napelem teljes mértékben ellátja energiával a berendezést, így a ventilátor a környezetünk terhelése nélkül tisztán zöld energiával üzemel.

Szórt fénynél, felhős időben, vagy alkonyatkor – amikor a napelemtábla nem tudja ellátni teljes egészében a berendezést energiával – a ventilátor elektronikája automatikusan hálózati üzemmódra áll át és a teljes kapacitású működéshez szükséges energiát pótolja. Ebben az esetben a napelemes ventilátor kombinált üzemmódban működik, az elektromos hálózatról csupán annyi energia kerül felvételre amennyi szükséges.

Éjszaka vagy erősen felhős időjárás esetén, amikor a napelemtábla nem képes ellátni energiával a ventilátort, akkor a berendezés az elektromos hálózatról üzemel. A rendszer szükség esetén kiegészíthető akkumulátorral, amelynek segítségével (teljes feltöltöttség esetén) akár 36 – 48 óráig is üzemelhet hálózati áramforrás nélkül.

A berendezés napelemtáblája 3 szögben állítható és a legjobb hatásfok érdekében 360 o-ban forgatható. A szükséges esetekben egyes típusoknál a napelemtábla külön is felrögzíthető. Igény esetén termosztáttal is kiegészíthető, amely a rendszer be és kikapcsolását szabályozza a kinti hőmérséklet függvényében.

 

napelemes ventilátor

Panelszellőzés napelemes ventilátorral

Miért éri meg panelépület esetén a napelemes tetőventilátort alkalmazni?

Az országos meteorológiai szolgálat honlapján (met.hu) olvashatóak szerint a hazai napsütéses órák száma 1800-2100 között mozog. Egy év (365 nap) – az éjszakai órákat is beleszámítva – 8760 órából áll. Ezeket a számokat figyelembe véve a szellőzést 3 hónapon át ingyen üzemeltetheti!

 

Hol alkalmazható a napelemes tetőventilátor?

Alkalmazása során fontos a megfelelő légszállítási igény alapján kiválasztott változatot alkalmazni. A napelemes tetőventilátor alkalmas családi házak szellőztetésére, társasházak, panelépületek vagy ipari épületek szellőzésének megoldására. Típustól függően a tetőventilátor, amely axiális lapátozással rendelkezik 300 – 1200 m3 légszállításra alkalmas. Padlás, tetőtér szellőzés, irodák, csarnokok vagy panelépületek helyiségeinek folyamatos szellőzésének biztosítására kiválóan alkalmazható, energiatakarékos ventilátor.

Amennyiben nem tudja meghatározni a szükséges teljesítményt, kérje ingyenes felmérésünket, tanácsadásunkat! Segítünk! –

 Technikai jellemzők: Greenventer Solar technikai adatlap

Amennyiben a termékkel kapcsolatosan kérdése van, kérjük forduljon hozzánk bizalommal.