Elsőre nem is gondolnánk, hogy a beltéri levegő sok esetben tartalmaz polleneket és allergéneket, melyek megkeseríthetik az allergiában, asztmában szenvedők életét. Sőt a pára és a takarítás során használt illékony vegyi anyagok is olyan betegségek kialakulásához vezethet, melyek hosszabb távon súlyossá vagy akár krónikussá is válhatnak. Mindez elsősorban a nem megfelelően karbantartott társasházi szellőzőrendszereknek köszönhető.

A panelépületek és társasházak szellőzésének az egyik legnagyobb problémája az elhanyagoltság, ami által a szellőzőcsövekben az évek során rendkívül sok por, allergén és egyéb szennyeződések is lerakódhatnak. Ez a szennyezett közeg a baktériumoknak és egyéb kórokozóknak megfelelő táptalajt nyújt, így a szellőző berendezés használata során könnyen az Ön lakásába juthatnak a korábban említett kártékony anyagok. Azonban a társasház szellőzőrendszerének kitisztításával és rendszeres karbantartásával egészségesebbé tehetjük lakásunkat és javíthatjuk a otthonunk levegőjének minőségét!

Miért éri meg rendszeresen kitisztítani a szellőzőrendszerünket?

  1. Friss és megfelelő minőségű levegő biztosítása

Megfelelő szellőzés hiányában a lakásban levő pára és egyéb szennyező anyagok nem tudnak távozni otthonunkból. Azonban egy karbantartott, kitisztított szellőzőrendszer alkalmazkodik a lakók mindennapi igényeihez, így csendes működés mellett gondoskodik a friss levegő áramoltatásáról.

  1. Nincsenek kellemetlen szagok

Nincsen konyhaszag, dohányfüst vagy nedves levegő a lakásban, ha a társasházban karbantartott szellőzőrendszer működik. Mindez hozzájárul a jó közérzethez, a nyugodt alváshoz, ráadásul a friss otthoni levegő a koncertrációs képességet is elősegíti.

  1. Megelőzhetőek az allergiás tünetek

A szellőző tisztítás segítségével megvédhetjük otthonunkat a portól és egyéb szennyeződésektől, amelyek a szellőzőrendszeren keresztül a lakásba jutnak. A nem megfelelően karbantartott rendszer a baktériumok, a penész, a gombák és más allergének táptalaja lehet, melyek így allergiát, asztmát és egyéb légzési problémákat okozhatnak, különösen gyerekek, idősek és terhes nők számára.

  1. Energiatakarékos megoldás

Az elhanyagolt, vagy nem megfelelően kitisztított szellőzőrendszerek több energiát fogyasztanak működésük során, mint a megfelelően karbantartott társaik. Éppen ezért fontos a rendszeres tisztítás, hiszen így megelőzhető, hogy a por és egyéb szennyező anyagok lerakódjanak a szellőző csatornákban. Továbbá ajánlott a korszerű, energiatakarékos szellőző technológiák alkalmazása, hiszen használatukkal hosszútávon jelentős megtakarítások érhetőek el.

A Greenventernél ügyelünk rá, hogy a tisztítás megfelelő körülmények között folyjon. Az általunk elvégzett munka minőségét infrakamerás felvétellel igazoljuk, a tisztítás előtti és utáni állapotokról egyaránt. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérje ajánlatunkat a szellőző tisztítására vonatkozóan.