A nagy nyári melegben kiemelt jelentőséget kap a szellőztetés, mellyel a hűsítő levegőáramlás mellett javíthatjuk beltéri levegőnk minőségét. A nyári időszakban a legmegfelelőbb időpont a szellőztetésre a kora reggel, valamint a késő esti órák, amikor már hűvösebb a levegő. A kellemes levegőáramlása mellett pedig a rendszeres szellőztetés hozzájárul a megfelelő alváshoz is.

Alábbi bejegyzésünkben 5 tippet szedtünk össze, amely a szellőztetés mellett hozzájárul az optimális beltéri levegő kialakulásához.

  1. Legyenek a lakásban szobanövények:

A beltéri légszennyezés olyan tüneteket okozhat, mint a fejfájás, a szédülés és a szem, a torok és az orr irritációja. A szobanövények azonban rendkívül alkalmasak a szennyezés szűrésére, hiszen önálló „szellőzőrendszerként” működnek. A méreganyagokat és a széndioxidot eltávolítják a levegőből, és friss, oxigén dús levegővel árasztják el a lakást.

2.    Válasszon természetes lakberendezési eszközöket:

Tudta, hogy a természetes növényi alapú bútorok, mint például a fonott és a bambusz, hozzájárulnak a jobb levegőminőséghez az otthonában? A növényi alapú anyagok kevés hőt tartanak fenn és sok levegőt vezetnek, aminek köszönhetően jobb légáramlás érhető el a légmozgáson keresztül.

 3.    Válassza ki okosan otthona tisztítószereit:

Az illékony szerves vegyületek szintén hatással lehetnek a beltéri levegő minőségéra, ezért fontos, hogy környezetbarát tisztítószereket használjon. A légfrissítőkben, oldószerekben, tisztítószerekben található anyagok könnyen párává alakulhatnak, melyek megtelepedhetnek a szőnyegekben, bútorokban, függönyökben és más lakberendezési tárgyban. Sőt gyakori használatuk fejfájást, szem- és bőrirritációt is kiválthat.

4.    Használjon légbevezetőket:

Ha otthonában nem található légbevezető, akkor szereltessen be lakásába, különös tekintettel a fürdőszobába és a konyhába. A hagyományos ventilátor helyett a légbevezető a levegőt és a nedvességet beszívja, így megakadályozza otthonában a magas páratartalom kialakulását és a levegőből eltávolítja a szennyező anyagokat is.

 5.    Nézesse át és ellenőriztesse az épület szellőzőrendszerét :

A megfelelően karbantartott szellőző ventillátorok a jó minőségi beltéri levegő meglétének az alapfeltételei. A piszkos szűrők komoly gondokat okozhatnak, mivel akadályozzák a levegő szabad áramlását, ráadásul megtelepedhet bennük a penész és más egyéb kórokozó is. Ezért a szellőzőrendszer állapota nagyban befolyásolja a lakók közérzetét. Ha szeretné megtudni mit lélegez be napi szinten otthonában, akkor kérjen tőlünk árajánlatot vagy igényelje ingyenes helyszíni felmérésünket.