szellőző tisztításSzellőző tisztítás – szükséges?

Igen, tisztítani kell a szellőzőrendszereket. Ennek több oka van, egyrészt törvényi előírás, másrészt számos olyan tényező is fontos szerepet játszik a tisztításban, amelyekkel saját egészségünket óvhatjuk meg. Ennek értelmében tanácsos, ha évente legalább 1 alkalommal szakember által tisztításra kerül a ház szellőzőrendszere. A szellőző tisztítás során eltávolításra kerül a por a szellőzőrendszerből, illetve mindent olyan szennyeződés, amely nap mint nap lerakódik. Mindenki szereti a tiszta, egészséges légkört otthonában. A szellőző tisztítás abban az esetben fokozottan szükséges, ha a családban valaki allergiás a porra, vagy egyéb baktériumokra, amelyek felgyülemlenek a szellőzőrendszerekben.

Összegyűjtöttük az 5 legfontosabb problémát, ami miatt rendszeresen szükséges tisztítani és karbantartani a szellőző rendszert.

  1. Allergia: A szellőző tisztítás segítségével megvédhetjük családunkat a portól és egyéb szennyeződésektől, amelyek a szellőzőrendszeren keresztül a lakásba jutnak, hiszen a nem megfelelően karbantartott rendszer a baktériumok, a penész, a gombák és más allergének tenyésztési helye lehet. Ezek allergiát, asztmát és egyéb légzési problémákat okozhatnak, különösen gyerekek, idősek és terhes nők számára.
  2. Penész: Több korábbi cikkünkben ismertettük, hogy mennyire fontos szerepet játszik a szellőzőrendszer a penész kialakulásának elkerülésében. Azonban szellőzőn túl is kialakulhat penész otthonunkban, abban az esetben, ha nincs megfelelően karbantartva, vagy régi, elavult a rendszerünk.
  3. Háziállatok: A háziállatok szórakoztatóak és remek társak számunkra, ugyanakkor sok gondozással járnak. Az állatok szőrzetéből baktériumok és allergiát okozó szennyeződések kerülnek a szellőzőrendszerbe. Ez, csökkentheti a rendszer hatékonyságát, ezáltal több villamos energiát használ fel.
  4. Por: Ha legalább évente nincs tisztítva a szellőző rendszerünk, észrevehetjük, hogy a por otthonunkban nőni fog, több alkalommal lesz szükségünk portalanításra, ennek oka, hogy a por a levegőben kering, és az nem megfelelően karbantartott szellőzőrendszerünknek köszönhetően újra és újra otthonunkba jut.
  5. Hatékonyság: Az elhanyagolt, vagy nem megfelelően kitisztított szellőzőrendszer több villamos energiát fogyaszt működése során, mint a megfelelően karbantartott társaik. A por, a haj, a szőr és más szennyező anyagok lerakódását a rendszerben sajnos nem csak a lakásunk levegőminőségének romlásán tapasztalhatjuk, hanem a villanyszámlánkon is idővel jelentkezni fog.

Mi a Greenventernél fokozottan ügyelünk rá, hogy a tisztítás megfelelő körülmények között folyjon. Az általunk  elvégzett munka minőségét infrakamerás felvétellel igazoljuk, a tisztítás előtti és utáni állapotokról egyaránt. Amennyiben felkeltettük érdeklődését, kérje ajánlatunkat a szellőző tisztítására vonatkozóan.