Az évtizedek óta érintetlen társasházi rendszerek szellőzőtisztítása több szempontból is indokolt. Már nem csak higieniai követelmény, de tűzrendészeti előírás is bizonyos házmagasság felett, 3 évente. A lerakódás helyenként több centiméter vastag is lehet, ami lényegesen csökkenti az áramlási keresztmetszetet. A piacon több technológia ismert, de a leghatékonyabb, vegyszermentes megoldás a száraz forgókefés technológia, folyamatos porelszívással. Az elvégzett munka minőségét infrakamerás felvétellel igazoljuk, a tisztítás előtti és utáni állapotokról egyaránt. Fontos szempont, hogy a lakásokba nem kell bemenni a gerincvezeték tisztításhoz.

Abban az esetben, ha a lakóközösség kéri a gerintcvezetékek mellett a lakásokban található ágvezetékek és légbevezetők tisztítását a munkavégzés során be kell jutnunk a lakásokba. A lakásokban a munkavégzés nem jár bontással és hossza maximum 15 perc. Természetesen mindezt előre egyeztetet időpontban végezzük, úgy hogy a lakóknak ne járjon kellemetlenségekkel.

Technológiai lépések

  • a szellőztető ventillátor áramtalanítása;
  • a légcsatorna infrakamerás vizsgálata tisztítás előtt;
  • a szellőzőcső mechanikus, szárazkefés tisztítása;
  • infrakamerás vizsgálat az eredmény dokumentálására;
  • ventillátor összeszerelése, üzembehelyezése;
szellőzőtisztítás

Központi szellőző gernicvezeték tisztítás előtt és tisztítás után.

Zsírtalanítás

Azon ügyfeleink számára, akik a szárazkefés tisztításon felül igénylik a légcsatorna zsírtalanítását, ajánlunk egy lúgos szappanosítást. Ennek során élelmiszeriparban engedélyezett lúgos permettel szappanosítjuk el a zsíros lerakódást, ami ezután már éghetetlen és „ehetetlen” lesz bármely kártevő számára.

OTSZ előírás

„A 14 méternél magasabban lévő legfelső használati szinttel rendelkező lakóépület központi szellőző rendszerét, valamint étterem konyhai szellőző (szagelszívó) rendszerét a gyártó által meghatározott rendszerességgel, annak hiányában lakóépületben 3 évente, étterem rendeltetés estében félévente tisztítani és annak elvégzését írásban igazolni kell.”