Tetőventilátor működtetése a lakói igényekhez igazodva – Intelligens programozható vezérlés

A mai modern szellőzőventilátorok lehetőséget teremtenek arra, hogy a működésüket a saját vagy közösségünk igényeinek megfelelően igazítsuk. Ez a gyakorlatban azt jelenti egy társasház számára, hogy a szellőzést, vagyis a tetőventilátorok működési idejét és működésének intenzitását – programozott vezérléssel – a lakók életritmusának megfelelően szabályozzuk.

Ez a megoldás hasonlít a nagyon elterjedt időkapcsolóval ellátott működtetésre – azonban annál sokkal többet tud nyújtani. Használatával úgy érünk el energiacsökkentést, hogy minden időszakban biztosítani tudjuk a minimális szellőzést.

A rendszer lehetővé teszi, hogy a tetőventilátorok működésében – vagyis a szellőzés intenzitásában – különbséget tegyünk a hétvége és hétköznap között.

Ezen belül pedig az egyes napokoan tovább optimalizálhatjuk a működést. Akár három egymástól független csúcsidőszakot vagy három csökkentett teljesítményű időszakot is beállíthatunk. Abban a napszakban amikor a legtöbb lakó munkával, ügyintézéssel tölti az idejét csökkenthetjük a

Hétköznapi és Hétvégi működést szabályozó programozható vezérlés beépítve. Előnye, hogy a lakók igényeinek megfelelően szabályozható a szellőzés maximum és minimum értéke.

Hétköznapi és Hétvégi működést szabályozó programozható vezérlés beépítve. Előnye, hogy a lakók igényeinek megfelelően szabályozható a szellőzés maximum és minimum értéke.

szellőzés mértékét, ezáltal energiát takaríthatunk meg. Reggel, délben vagy az eseti órákban – amikor nagy valószínűség szerint a lakók többsége otthon tartózkodik, (mos, főz stb.) – pedig növelt teljesítménnyel üzemelhetnek a szellőzést biztosító tetőventilátorok.

 

A programozott rendszer tovább fokozza az energia megtakarítást úgy, hogy a szellőzés mindig működik. Használatával az új telepítésű tetőventilátorok esetében akár 65 – 70%-kal is csökkenteni lehet a szellőzőmotorok működtetésére fordított energiát.

A programozható vezérlés – amennyiben a telepített szellőzőventilátorok szabályozhatóak – akár utólag is telepíthető. A beállítás egyszerű és könnyű kezelhetőséget biztosít, igény szerint a téli vagy a nyári időszakot is figyelembe véve.

Energiamegtakarítás! Komfortnövelés! Alacsony karbantartási igény!

A szöveg jogtulajdonosa a tarsashazszellozes.hu® ahol a szakértelmet is hozzáteszik! A szöveg részben vagy egészben történő idézése engedélyköteles!