Szellőzőberendezések korszerűsítése a számok alapján:

A legfontosabb kérdések amely a lakók részéről – jogosan – felmerülnek egy ilyen komoly beruházás előtt. Ezen kérdések megválaszolása egyszerű, bár az alapos és pontos képhez, sok tényezőt figyelembe kell venni. Az alábbiakban megpróbálom egyszerűen leírni a felmerülő költségeket és a várható megtérülést.

Ez a leírás, csak egy általános eseten keresztül próbálja megmutatni a lehetésges költségeket.

A legtöbb esetben a társasházak a tetőventilátorok cseréjekor a jelenlegi fogyasztási adatokat összehasonlíthatják az új berendezés várható fogyasztásával és annak teljesítményével! A csökkentett áramfogyasztást forintosítva könnyedén kiszámolhatjuk a tetőventilátorok cseréjére fordított összeg megtérülését.

Ez idáig egyszerű, azonban sok olyan termék megtalálható a piacon amely zöld energiára hivatkozva, csak a költségcsökkentési oldalt tudja felmutatni! (pl.: csak szélenergiával működő berendezések) Sok esetben az ilyen termékeknek nincs meg az a teljesítménye amely a valóságban is tudja azt a szellőzési igényt amely a társasházak, panelházak lakóinak és nem utolsósorban a jogszabályoknak (pl.: MBSZ) is megfelel.

Természetesen nem azt állítom, hogy ezek a berendezések rosszak, csak azt próbálom megvilágítani, hogy ezek a termékek sok esetben csak korlátozottan alkalmasak a szellőzési feladatok ellátására.

Az mindenképp fontos, hogy a néveleges teljesítményről a gyakorlatban is meggyőződhessen a társasházak lakóközössége. Ezért cégünk az általa forgalmazott berendezéseket minden ilyen irányú vevői igény esetén 2-4 hetes tesztidőszakra biztosítani tudja. Mindezt térítésmentesen! Ez alatt a tesztidőszak alatt lehetséges a szállított levegő mennyiségének összehasonlítása is a régi berendezéssel (tetőventilátorok teljesítményének helyszíni összevetése) illetve lehetőség van meggyőződni a tényleges fogyasztási adatokról is.

E rövid kitérő után térjünk vissza a várható megtérülésre, berendezéseinkkel az alábbi költségcsökkentő megoldásokat tudjuk kínálni:

Gebhart vizszíntes kifúvású DVA ventilátor

Gebhart vizszíntes kifúvású DHA ventilátor

370 W/h teljesítményű 2500 m3/órás légszállítású tetőventilátorok korszerűsítése akár 165 W/h teljesítményű energiatakarékos fordulatszám szabályozható szellőzőventilátorra. Az eredeti légszállítási teljesítmény megtartása mellett! Igény esetén programozható vezérléssel és napelemes rendszerrel.

370 W/h teljesítményű 1200 – 1500 m3/órás légszállítású tetőventilátorok korszerűsítése akár 85 W/h teljesítményű energiatakarékos fordulatszám szabályozható szellőzőventilátorra. Az eredeti légszállítási teljesítmény megtartása mellett! Igény esetén programozható vezérléssel és napelemes rendszerrel.

120 W/h teljesítményű 900 – 1200 m3/órás légszállítású tetőventilátorok korszerűsítése akár 30 W/h teljesítményű energiatakarékos fordulatszám szabályozható szellőzőventilátorra. Az eredeti légszállítási teljesítmény megtartása mellett! Igény esetén programozható vezérléssel és napelemes rendszerrel.

A fenti listában a leggyakrabban megtalálható tetőventilátorok elektromos fogyasztási adatait megjelölve mutattunk fel alternatívákat a lehetséges költségmegtakarításra. A jelenlegi komfort megtartása mellett így nem kell kompromisszumot kötnie!

Kérje ajánlatunkat most: greenventer@greenventer.hu

Sok esetben a ventilátorok időszakosan üzemelnek. Az alacsony fogyasztás mellett ezekben az esetekben érv az is, hogy a tetőventilátorok időben korlátozott működését megnövelhetjük, ezáltal biztosíthatjuk a lakóközösség életterének minőségi javulását.

Konkrét számokat nehéz megadni annyi technikai lehetőség van a fordulatszám szabályozással a helyes teljesítmény megválasztásával és programozott üzemmóddal kapcsolatban, hogy azt csak alapos helyismeret ás egyeztetések után derülhet ki, hogy egy-egy tárasasház milyen megtérüléssel számolhat.

Az azonban fontos, hogy aki vált az jól jár…

Számok, egy élő példán keresztül 🙂

A példa épület jellemzői:

  • 11 szintes épület lépcsőházanként 10 lakás (össz 100db)

  • 6 lakásnál 1-1 kétcsöves felépítmény konyha és fürdő, Wc – 3 anemosztát

  • 4 lakásnál 2×1 egycsöves felépítmény konyha külön, fürdő Wc külön

  • A lakásoknál, 14 db felépítmény – 6 kétcsöves – 8 egycsöves

  • 300 db anemosztát és ágvezeték

  • 1 cső 30m – 20×30 – 600m és pluszként a tároló helyiség egycsöves felépítménye

  • Minden konyhában van gáz és légbeeresztés is.

  • A felépíitmény mérete 74×74 a Strangok mindenhol 200mm-esek.

Jelenlegi motor típusok: FŰTŐBER 370W-os fogyasztással (2500 m3 és 1200 m3)

Várható megtakarítás a jelnelgi 24 órás üzem mellett:

Jelenlegi fogyasztás 24 órás működés esetén: kb. 1 801 800 Ft/év*

Az általunk javasolt légszállítási tényezőkben megegyező tetőventilátorok felszerelésével az ÁTALAKÍTÁS UTÁN VÁRHATÓ FOGYASZTÁS 24 ÓRÁS MŰKÖDÉS ESETÉN: KB. 459552 / ÉV*

*az adatok becsült adatok.

A beruházás várhatóan 1-1,5 év alatt térül meg a lakók számára.

Természetesen az, hogy csak a szellőzőmotorok cseréjéből indulunk ki téves lehet a költségek számítása szempontjából! Kérje ingyenes 15 pontból álló ingyenes felmérésünket és pontos képet kap a szellőzésének korszerűsítési lehetőségeiről!

Kérje ajánlatunkat most: greenventer@greenventer.hu

Energiamegtakarítás! Komfortnövelés! Alacsony karbantartási igény! Akár 3 vagy 5 év garancia!

A szöveg jogtulajdonosa a tarsashazszellozes.hu® ahol a szakértelmet is hozzáteszik! A szöveg részben vagy egészben történő idézése engedélyköteles!